Renumitele măsline THROUMBA din Ormylia sunt un soi unic. Pregătirea și îngrijirea tradițională a călugărițelor fac ca aceste măsline să iasă în evidență. Producția lor necesită un proces anevoios și atent. Se disting prin dimensiunea și gustul lor.
Recoltarea măslinelor are loc în noiembrie, când acestea sunt deja coapte, cu participarea întregii forițe. Măslinele sunt colectate cu grijă pentru a nu se învineți și apoi sunt sortate pe rând. Sunt selectate doar cele mai mari care sunt complet negre și în stare excelentă.
După selectarea și spălarea cu atenție a acestora, acestea sunt plasate în rezervoare de paleți între straturi de sare de mare grosieră, creând mediul potrivit pentru prepararea lor.
Măslinele rămân în sare până când s-au scurs bine de toate lichidele și s-a îndepărtat gustul amar. Apoi, se vor adăuga o varietate de ierburi și ulei de măsline extravirgin pentru a le conserva corespunzător și a le oferi gustul lor minunat.
Călugărițele din Sfânta Mănăstire implementează sistemele de asigurare a calității ISO 9001 și 22000 în toate procedurile de producție și eliminare a alimentelor.
Măslinele sunt bine cunoscute ca o sursă excelentă de acizi grași mononesaturați. În plus, furnizează fibre și minerale organismului nostru și sunt o sursă de vitamina E, care este un antioxidant natural. De asemenea, se crede că vitamina E protejează membranele celulare de deteriorare și combate osteoporoza.
Vezi mai mult
Informatii conformitate produs